22.6.13

Kome odgovara ovakvo stanje?

Napraviću mali iskorak u svom blogovanju, u odnosu na započete teme.  Jer mislim da je važno. Jer mislim da vrijeme ne radi za nas. Jer sam zabrinuta.

Kud god da krenem, šta god da podržim – udarim u netransparentnost.

Moj utisak je da se ovom narodu (narod u smislu građani = birači = poreski obveznici) ništa ne objašnjava. Samo nam se serviraju konačna rješenja, koja ne djeluju uvijek logično. A ono što je u tom slučaju logično je da će isti taj narod ( izmučen raznim prevarama, nepravdama, zavjerama) zaključiti da je u pozadini svega opet neka korupcija. Lična korist. Jer, ako zajedničke ne vidimo – mora da je lična. Što bi se nešto radilo, ako za nekoga nema koristi? 

Tri su elementa društva prepoznata kao pokretači razvoja: intelektualci angažovani od države i kompanija, političari i intelektualci frilenseri.
I pričaju, da citiram jednu koleginicu, kao razvezani zvončići. Odaju utisak kao da su u stalnom sukobu i negiranju. A ono što presuđuje je uvijek raspodjela moći.

Može li se ovo promijeniti? Može li se napraviti zajednički front svih kojima je stalo da ovoj zemlji i njenim građanima bude bolje? Može li postati zajednička obaveza da se u ovoj zemlji živi bolje? Ili nam oni koje smo rodili nisu dovoljan motiv?

Ako se ovo ne promijeni, moja je generacija uzalud živjela. 

Нема коментара:

Постави коментар